Herhalingslessen

Uitzonderlijke maatregelen

Vanwege corona heeft het Oranje kruis ervoor gekozen om ieder EHBO diploma in 2020 automatisch te hernieuwen. Hopelijk kunnen we de herhalingslessen weer oppakken in 2021.

Herhalingslessen

Het diploma dat u behaalt is twee jaar geldig en indien u twee jaar lang, elk jaar de 5 avonden van de herhalingslessen hebt gevolgd, wordt na die twee jaar het diploma steeds voor twee jaar verlengd, zonder dat u opnieuw examen hoeft te doen. 

Het lesrooster met data en onderwerpen wordt u éénmaal per jaar in augustus/september, bij aanvang van het seizoen, per e-mail toegezonden. Wij organiseren voor elk onderwerp zes herhalingsavonden, afwisselend op maandag- en woensdagavond. U kunt uit deze avonden één per onderwerp kiezen en die volgen. Op deze manier moet het toch mogelijk zijn om een van de zes avonden bij de lessen aanwezig te zijn.
U ontvangt op uw eerste herhalingsles een stempelkaartje waarop u kunt bijhouden welke lessen u heeft gevolgd. U geeft dit kaartje bij binnenkomst af aan de lesassistenten en aan het eind van de les ligt het weer voor u klaar. Uw aanwezigheid en competentie worden eveneens in de speciale map genoteerd. Voor het verlengen van de geldigheid van uw diploma is het niet noodzakelijk uw kaartje in te leveren. Dit wordt via de centrale registratie in de computer gedaan, waardoor uw diploma automatisch wordt verlengd, mits u uw competentie heeft aangetoond. Het kaartje is uitsluitend voor uw gemak.

Kosten

Deze avonden staan onder leiding van gediplomeerde EHBO- instructeurs, die u bijscholen in de materie en met behulp van de lotusslachtoffers natuurgetrouwe ongevalsituaties na spelen en u op deze manier leren om beter en zelfbewuster te kunnen optreden tijdens een ongeval. Indien u lid bent van de vereniging, dan zitten deze lessen en de verlenging van uw diploma in de basis € 52,50. Hierbij is de herhalingsles verbandleer en reanimatie & AED inbegrepen.

Voor de herhalingsavonden van de aparte certificaten betaalt u als lid van de vereniging € 5,00 per module per jaar. Deze modules zullen na verlenging op uw diploma worden weergegeven.