In memoriam mevrouw Geurtsen

In memoriam de oprichtster van de vereniging

In Memoriam
Op maandag 18 mei 2015 overleed erelid en mede-oprichtster van onze EHBO-vereniging, mevrouw Ans Geurtsen-Voorbergen.

Haar uitvaart was op woensdag 27 mei 2015 in crematorium De Meerbloemhof in Zoetermeer.
De bijeenkomst werd geheel geleid door haar kinderen en zij haalden vele mooie herinneringen op aan hun moeder. Ook haar kleinkinderen deelden hun herinneringen met de aanwezigen.

Uit het beeld dat zij schetsten kwam een portret naar voren van een dame die al heel jong actief was in het verenigingsleven, ondanks een aantal verhuizingen naar verschillende steden. Waar mevrouw
Geurtsen ook kwam, na een tijdje begon het te kriebelen en ontplooide ze activiteiten, daarin gesteund door haar man Henk Geurtsen, die ook al niet van stil zitten hield..
Toen zij in Zoetermeer kwam wonen was dat nog maar net aangewezen als groeikern en er was dus nog niet zo heel veel te beleven. Na enkele maanden wilde ze weer aan de slag gaan en, toeval of niet, ze liep dokter Vaessen tegen het lijf. Samen met hem besloot ze een EHBO-vereniging op te richten en eind september 1969 was dit een feit. Zij is heel actief geweest om de vereniging groter en sterker te maken en slaagde daar volledig in, getuige het feit dat onze vereniging vorig jaar de 45ste verjaardag kon vieren.
Ondanks dat ze niet meer actief de vereniging bezocht, was ze nog steeds betrokken bij het wel en wee.
Helaas liet de laatste jaren haar gezondheid haar steeds meer in de steek, waardoor ze Zoetermeer moest verlaten en naar Gouda verhuisde. Daar kwam ze terecht in een liefdevolle omgeving en uiteindelijk is ze op 88-jarige leeftijd overleden, omringd door haar familie.

Wij danken haar voor haar initiatief om onze vereniging op te richten en zullen haar niet vergeten.

Rust zacht mevrouw Geurtsen.